NYT FRA GREVE ROKLUB – December – 2023

Aktiviteter i december

Der sker jo noget hele tiden – mandag ro-yoga og mobilitetstræning kl. 17 og svømning kl. 20 – tirsdag funktionel træning kl. 19 og torsdag ro-spinning med instruktør kl. 18 og 19 samt ro-spinning uden instruktør tirsdag og torsdag kl. 10.

Onsdag 6/12 kl. 19 har vi klubaften med julehygge, gløgg og æbleskiver.

Lørdag 9/12 kl. 9 er der fælles vandretur, hvor vi skal finde Glade Anders og Månemor i Hedeland.

Onsdag 20/12 kl. 19 er der klubaften med strik og spil.

Onsdag 3/1-24 kl. 19 3. afdeling af 8GP som er 2x(4x1000m).

Onsdag 10/1-24 kl. 19 har vi nytårskur, hvor vi ønsker hinanden godt nytår og skal have afsløret hvem der skal have flidspokalen for 2023. Der serveres snack og ’bobler’ til de fremmødte.

8GP onsdag 13/12 kl. 19

1. Runde i vinterens hyggeligste konkurrence er vel overstået! Greve Roklub er flot repræsenteret i 4 forskellige klasser. De seje og Awesome Ladies ligger lige nu på en flot 2. plads, små 8 sekunder efter Sønderborg.

Lur mig om ikke vores seje damer gir’ den endnu mere gas i runde 2, som er 12.500 m så hurtigt som muligt. Damerne har en god taktik, som har givet pote de seneste 2 år 😊

Kom og få taktik-tips og ro med onsdag den 13. december kl. 19:00. Det bliver både svedigt og super hyggeligt! Find eventet på Holdsport under fanen “Rospinning og 8GP”

Hvis du vil se alle foreløbige resultater kan du finde dem her: https://8gp.dk/results.php

(Husk at se under “Firer”)

Maria

Nyt fra bestyrelsen

Bestyrelsen holdt møde 28/11-23 og her følger et uddrag af hvad der blev drøftet og besluttet på mødet.

  • Der skal laves nummerering af pladserne i kajakhotellet. Det skal ordnes i løbet af vinteren.
  • Der skal en ny bund i kajaktraileren det koster ifølge Allan mellem 3000 og 5000 kr. Der skal findes et mere konkret beløb som kan tages med i budgettet for 2024.
  • Sussie Munch har valgt at trække sig fra bestyrelsesarbejdet, da hun ikke syntes hun kunne løse opgaven som sekretær forsvarligt. Det er aftalt at Ingrid midlertidigt overtager opgaven med medlemsregistrering og kontingentopkrævning indtil generalforsamlingen 2024. Reelt skulle Lene som suppleant træde ind i bestyrelsen, hvilket hun også er rede til, men det findes mest praktisk at Ingrid klarer opgaven i den korte periode der resterer. Der skal lyde en tak til Sussie for indsatsen og for at være åben omkring situationen.
  • Vi har forhandlet ny lejekontrakt og krav om lejeforhøjelse med Mosede Havn. De ville ikke accepteret vores udspil til lejeforhøjelse med 50%. De vil have lejen hævet til et niveau svarende til SGS, hvilket er ca. 100% stigning i forhold til det vi betaler nu. Resultatet er blevet at lejen forhøjes over 5 år med udgangspunkt i den leje vi har betalt i 2023. Vi lejer et areal på 525 m2 og har betalt kr. 39,30 pr. m2. SGS lejer et areal på 319 m2 og betaler kr. 100,96 pr. m2. Ved en stigning med 15,5% pr. år fra 2024 og frem til og med 2028 vil vi nå op på en m2 pris på kr. 101,03. Samtidig blev det aftalt at den nye lejekontrakt skulle have en løbetid på 30 år, samt at det skulle indføjes. at vi er sikret adgang til vandet og brug af slæbested, herunder at pladsen foran kajakhotellet skal holdes fri så vi kan komme ud og ind med bådene. Det blev endvidere bekræftet at vi kan benytte slæbestedet i havnen, hvis vi pga. vejrforholdene ikke kan benytte vores egen bro. Endelig blev det oplyst at havnefogeden snarest vil fjerne det jord der ligger op og dækker vores limtræsdragere.
  • Køkkenudvalget har lavet et forslag til et nyt køkken. Det blev besluttet at der skal arbejdes med en løsning, hvor vindfang og bestyrelsesrum inddrages til køkken som foreslået. Det blev også besluttet at der skal arbejdes ud fra anvendelse af den ovn og komfur som fulgte med det køkken vi har fået og at der ikke skal sættes en ovn i væggen ind til motionsrummet. Der er afsat kr. 20.000 til formålet som dels finansieres af tilskud fra Roklubbens Venner og af vores egne midler.
  • Vi har fået bevilget kr. 13.000 af Greve Kommune til en ny bådvogn til den nye inrigger som er ved at blive bygget. Allan vil sørge for indkøb af en bådvogn magen til de seneste vi har fået.
  • Greve Kommune har desuden bevilget kr. 14.000 til anskaffelse af en halvelektrisk palleløfter, som vil gøre det lettere at få bådene ned fra hylderne. Allan og Keld vil gå i gang med anskaffelsen af palleløfteren.
  • I forhold til budget 2024 skal der medtages udgifter til nyt køkken kr. 5300. Lejeforhøjelse til Mosede Havn kr. 5000. Uddannelse af kajakinstruktører kr. 11.000. Restbeløb til ny inrigger kr. 22.250. Restbeløb til palleløfter kr. 3000, plus hvad der måtte komme fra udvalgene mv.

Fra de forskellige udvalg har vi fået følgende tilbagemeldinger:

  • Udvalget for uddannelse og turaktiviteter arbejder med materiale til korttursstyrmænd, roskole og kaniner og de er i gang med at revidere kajakreglementet. Der er desuden planer om at arrangere ungdomssøndage til foråret med det formål at få aktiveret de unge vi har i klubben og få dem til at tage kammerater med.
  • Digitaliseringsudvalget har indhentet tilbud på rokort som anvendes af 90 roklubber. Det kan udover at være ro journal og håndtere regnskab og medlemssystem og kontingentopkrævning. Det bemærkes at vores nuværende ro journal dækker det behov vi har i dag. Det fremsendte tilbud virker ikke overskueligt, hvorfor det besluttes at udvalget skal få mere konkret bud på hvad det koster i forhold til de forskellige elementer det indeholder, så vi bedre kan vurdere hvad vi får for pengene. Det skal ses i relation til at vi i dag ikke har nogen driftsudgifter på dette område. Når det foreligger tages der stilling til det videre forløb. Michael går med i arbejdet.
  • Materialeudvalget har gennemført en række fine forbedringer og har flere opgaver på listen. Jens anmoder udvalget om at fremsende forslag for det kommende år med angivelse af økonomi, så det kan tages med i budgetlægning og prioritering for 2024.
  • Der holdes nyt møde mandag 29/1-24 kl. 19 i klubhuset

Dato for generalforsamling 2024

Der afholdes ordinær generalforsamling lørdag den 2/3-2024 kl. 10. Efterfølgende afholdes ordinær generalforsamling i Roklubbens Venner.

Forslag til behandling på generalforsamlingen skal fremsendes til bestyrelsen senest 1/1-2024 jfr. § 7 stk. 3.

Dagsorden og regnskab vil blive udsendt senest 3 uger inden 2/3-24.

På ordinært valg er kasserer og 2 bestyrelsesmedlemmer for 2 år. Det er Michael samt Carsten og Keld. Desuden er Lene på valg som suppleant. Dertil kommer at der skal vælges en ny sekretær for 1 år. Endelig skal det bemærkes at Jens også gerne vil afløses.

Julefrokosten 2023

Årets julefrokost var som sædvanlig med en overflod af dejlige retter som deltagerne havde kreeret. Der var god stemning og Ingrid har taget nogle billeder som vi ser det tydeligt. Hun siger samtidig tak for en hyggelig julefrokost og pakkeleg.

Årets klubinitiativ 2023 ved DFfR Awards Night

Greve Roklub var nomineret til Årets klubinitiativ 2023 ved DFfR’s Awards Night som fandt sted 25/11 i Roskilde Roklub. Kim og Jens deltog og vi var spændte på om det skulle lykkes at vinde prisen. Vi var oppe imod Sorø Roklub og Apenrader Ruderverein og det blev Sorø der vandt. De fik, udover æren og anerkendelsen et gavekort til Eurow til et sæt scullerårer til en værdi på kr. 4500 eller andet roudstyr for samme beløb.

Det var i øvrigt en dejlig aften med fantastisk mad og med optræden af Roskilde Garden, hvor Mette og Josefs søn Magnus var med. Der blev uddelt mange priser og du kan se og læse nærmere om det på roinfo.dk hvor der er flotte billeder.

Vi ønsker alle en glædelig jul og et lykkebringende nytår med mange gode ro oplevelser forude.

Jens Revall

Skriv et svar