NYT FRA GREVE ROKLUB – September 2023

Navngivning af nye kajakker

Det var en festlig og dejlig dag da vi kunne få navngivet vores fire nye kajakker. Kajakudvalget har gennem vinteren og foråret arbejdet intenst på at finde nogle velegnede kajakker som var lettere brugt og som kunne anskaffes til en fornuftig pris. Valget af kajakker giver os en større variation af materiel og mulighed at både øvede og nybegyndere kan få glæde af at ro kajak.

Vi havde sat kr. 15000 af i budgettet til formålet og var dertil så begunstigede at vi fik yderligere kr. 15000 fra puljemidlerne, så det har været muligt at få fire kajakker.

Vi er fortsat med at finde navne indenfor den nordiske mytologi og selve navngivningen blev foretaget af Curt Gyde Sørensen, Gitte Lund Christensen, Katja Åkermark og Kim Boyborg som det fremgår at billederne.

Der blev holdt nogle fine taler og kajakkerne fik følgende navne:

VIDAR, som blev navngivet at Curt, står for Den sejrrige, den vidt herskende og tavse.

IDUN, som blev navngivet af Gitte, står for Den fornyende, ejer de gyldne livsæbler som holder aserne og asynjerne unge og friske.

FRIGG, som blev navngivet af Katja, står for Den elskede asynje, gift med Odin. Gud for kilder, den fri natur, ægteskabet og fødende kvinder.

BALDER, som blev navngivet af Kim, står for Den stærke og smukke, lyser og rene søn af Frigg og Odin. Gud for retsvæsen.

Efter dåben blev der serveret et glas ’bobler’ og så fortsatte aftenen ellers med god mad og hygge. Alt i alt var det en dejlig aften for medlemmer som kom forbi og var med.

Medlemsmøde i Greve Roklub 22/8-23

Der var mødt 26 engagerede medlemmer op til medlemsmødet som havde til formål at skabe mere dynamik og involvering fra medlemmerne til driften og udviklingen af Greve Roklub.

Carsten indledte med at gennemgå bestyrelsens forslag til udvalg og understregede at der ikke er tale om et endeligt kommissorium for udvalgenes arbejdsområder. Udvalgene skal være selvstyrende og fungere indenfor den overordnede ramme der er sat, men der er intet til hinder for at der sker overlap på enkelte områder. Det skal blot koordineres udvalgene imellem og med bestyrelsen.

De enkelte udvalg vælger en talsperson/tovholder som kan deltage i bestyrelsesmøderne. Her kan der også fremlægges ønsker og forslag som skal medtages i budgettet.

Efter nogle gode input fra medlemmerne undervejs blev der meldt ind hvem der ville deltage i det videre arbejde. Det skal her understreges at der er tale om en proces, som over tid forhåbentlig vil forme og udvikle roklubben og skabe fællesskab, aktivitet, udvikling og ejerskab til det som Greve Roklub står for.

Bestyrelse
Uddannelse og turaktiviteterMateriel og bygningerDigitaliseringVinter-aktiviteterSociale aktiviteter og sponsorer
Curt Gyde Sørensen Gitte Lund Christensen Steffen Beck Anja Revall (ungdom) Anne-Mette Ojeda Michael Brandt Carsten Lemann BunchKeld Nørmølle Gry Lærke Jensen Tina Brusen Tanja Frej Bonnie Sindholdt Olav Brusen Kasper Drejsanger Jesper FrejMichael Kjeldsen Line Jepsen Josef Büker Malene Nørgaard Katja Åkermark Anja KitchingMaria Vraa Schouw-Petersen Anja Revall Sanne Møller Agnes VargaJens Revall Anja Revall Curt Gyde Sørensen

Det blev efterfølgende aftalt at de personer der er markeret med fed type er tovholdere for udvalget og at de indenfor de næste par uger samlet udvalget for at få startet processen.

Samtidig meldes datoen ud til medlemmerne via vores facebookside så det er muligt for de som ikke var med til mødet, men som gerne vil bidrage med input eller deltage, kan henvende sig til Carsten. Det bliver spændende følge udviklingen.

Bookingkalender til klubhuset på Holdsport

Der er som noget nyt etableret en bookingkalender på Holdsport. På den måde kan alle medlemmer se, om klubhuset er optaget på et tidspunkt, hvor man eksempelvis selv havde tænkt sig at tage ned i klubhuset og gå i krig med romaskinerne.

Typiske bookninger vil være bestyrelsesmøder, udvalgsmøder og udlejning til eksterne.

Booking i kalenderen sker via henvendelse til Carsten eller Jens.

Pointkaproning 2023

Efter 5 aftener med kaproning er stillingen som følger:

Inrigger

Resultat 24/5-23 + 7/6-23 + 21/6-23 + 9/8-23 + 23/8-23

Jens Revall3+4+4+4 = 15
Carsten Lemann Bunch4+1+2+3+4 = 14
Rosa Møller1+4+3+4 = 12
Curt Sørensen1+3+3+4 = 11
Anne Mette Ojeda1+2+4+4 = 11
Jonas Jacobsen1+4+4 = 9
Ingrid Madsen4+1 = 5
Michael Brandt3+1 = 5
Pernille Kjeldsen3
Michael Kjeldsen3
Sanne Møller1

Kajak

Resultat 24/5-23 + 7/6-23 + 21/6-23 + 12/7-23 + 23/8-23

Katja Aakermark4+4+4+4 = 16
Gitte Lund Christensen3+3 = 6
Søren Binderup Thomsen2+2 = 4
Kim Højgaard Ravn4
Mogens Wulff4
Tanja Frej Aasted1
Gry Lærke Jensen1

Der resterer 4 gange hvor der skal dystes om point inden standerstrygningen, så der kan sagtens nå at ske ændringer på resultatet om hvem der skal være individuel klubmester 2023

Fællesspisning og pointkaproning 6. og 20/9-23

I september bliver der pointkaproning 2 gange med efterfølgende klubaften og fællesspisning. Den 6/9 er det Enrique der står for maden og han har allerede annonceret at det bliver kylling m/hvidløg og lækkert tilbehør. Den 20/9 er det Kirsten der kræser for os. Menuen kommer senere, men skriv det allerede i kalenderen, for kvaliteten og hyggen er altid i top. Tilmelding er som sædvanlig på Holdsport eller ved kontakt til Jens Revall.

Fællestur til Lyngby sø, Bagsværd sø og Furesøen 16/9-23 kl. 08.45

Næste gang vi skal ud og opleve andre rofarvande bliver lørdag 16/9, hvor vi låner både i Lyngby Dame Roklub. Vi tager først en tur ud på Bagsværd Sø og får lidt fornemmelse af hvad der foregår på kaproningsbanerne. Bagefter skal op ad Mølleåen og videre over til Furesøen. Her ror vi rundt, lidt afhængig af vind og vejr og vender så tilbage til Mølleåen og Lyngby Sø. Det er en tur alle kan være med på også kajakroere. Vi skal dog selv medbringe kajakker.

Skriv det ind i kalenderen og tilmeld dig på Holdsport.

Bestyrelsesmødet 15/8-23

Fra Bestyrelsens møde skal følgende bemærkes:

  • Uddannelse til kajak instruktører

Der er behov for mere undervisning af de medlemmer som har fået status som IPP 3, så de kan blive opgraderet til at fungere som instruktører. Det blev besluttet at give en ramme på op til kr. 5000 til dette formål, så vi dermed kan opnå at få flere fuldt ud fungerende kajakinstruktører.

  • Anskaffelse af ny lift og bådvogn

Vores nuværende lift til at løfte både op og ned fra hyldeknægtene er slidt og tung af arbejde med. Vi har derfor ansøgt Greve Kommune om penge til indkøb af en halvelektrisk palleløfter, som kan løfte op til 1000 kg til erstatning af den nuværende lift. Der er søgt om kr. 14000 og givet tilsagn om en egenbetaling på kr. 3500.

Vi har ligeledes søgt Greve Kommune om kr. 12500 til indkøb af en ny bådvogn til den båd som vi har i ordre hos Agerbirks Bådevært.

I forhold til bådvogne blev det oplyst at forhjulene på de vogne som Greve og Krogård ligger på er for små og ønskes udskiftet så det bliver nemmere at trække bådene op. Allan vil se nærmere på løsning af det problem.

  • Kajakhotellet

Der er pt. ikke flere ledige pladser i Kajakhotellet. Det besluttes at Sussie fremover skal inddrages når der kommer henvendelse om plads i hotellet, da hun er den som bedst kender til belægningen. Sussie vil også påtage sig evt. fremvisning mm. til nye lejere.

Det aftales at vi skal forsøge at få placeret vores to dobbeltkajakker i hotellet, så der er bedre plads til de kajakker der ligger i bådhallen.

Der er kommet en del kajakker i kajakhotellet som er for store til at kunne være i de pladser der er lavet. De er i stedet hængt op på væggene. Der er ikke plads til flere kajakker på væggene og det aftales at vi bruger bøjler til at hænge dem op på i stedet for de nuværende hyldeknægte. Det giver bedre plads. Allan vil sørge for at det bliver ordnet. Desuden aftales det at Allan nummerer de forskellige pladser så vi fremover kan registrere alle kajakker på den nummererede plads de har fået tildelt.

  • Nyt køkken

Det foreslås at arbejdet med at få moderniseret vores køkken inkluderes i udvalget for materiel og bygninger som forhåbentlig bliver dannet på medlemsmødet. Allan har på Facebook åbnet for forslag og indlæg fra medlemmerne til hvordan et nyt køkken kan etableres og der har allerede været en række kreative ideer, som bl.a. inddrager motionsrummet og bytter rundt på det og det nuværende køkken.

  • Ny bro til vinterbaderne!

Der har været møde med vinterbaderne og havnen om anlæggelse af en ny badebro ud fra havnen. Konklusionen på dette møde blev at Mosede Havn ikke har noget imod at der kommer en badebro til vinterbaderne. Det blev foreslået at den blev etableret på sydsiden af havnen ved det slæbested der findes, i stedet for på nordsiden parallelt med vores bro, som oprindeligt ønsket af vinterbaderne.

Konklusionen blev at Lone og Poul Erik arbejder videre med at få en bro på sydsiden, da det på længere sigt giver de bedste udviklingsmuligheder.

  • Kæntringsøvelse

Det aftales at Lene ved næste møde med svømmehallen forsøger at få sat en lørdag eller søndag af i den kommende vinter til kæntringsøvelse for både kajak og inrigger.

  • Næste møde holdes onsdag 1/11-23 kl. 19 i klubhuset.

Fællestur til Københavns Kanaler 26/8-23

Vi havde endnu en fantastisk tur til København. Vi lånte en to-årers og fire-årers inrigger i ARK og gjorde os klar til en tur gennem alle de hyggelige kanaler. Stor var overraskelsen så da vi kunne konstatere at det ikke var muligt at komme gennem Frederiksholms Kanal og ind og se Christiansborg og Holmens Kirke fra vandsiden. Der var et stort svømmestævne i rundt om Slotsholmen, så vi måtte videre ud mod Langelinie.

Her roede vi ind i Frihavnen for at se den ’falske havfrue’. Der var de forskellige Amager roklubber ved at gøre klar til at skulle ro Amager Regatta, så det var godt kom forbi inden de var begyndt. Derfra gik turen over til Trekroner, hvor frokosten blev nydt i fulde drag.

Efter frokost gik det tilbage mod ARK. Vi var lige ved at få en der prøvede bungyjump i hovedet, men heldigvis kom vedkommende ikke helt ned i vandet. Det var begyndt at blæse kraftigt og vi havde stiv modvind. Turen gik om bag Operaen og videre gennem Christianshavns Kanal hvor der var kaffe- og kagepause.

På det sidste stykke hjem lokkede Flemming Stine og Jens til at prøve en nyåbnet kanal forbi Fisketorvet. Det gik ganske fint indtil vi kom til en meget lav bro, hvor det var nødvendigt først at tage flag og stander af inden vi kunne passere. Der var så lavt at vi måtte ligge helt ned i båden og passe på vi ikke stødte hovedet på nogle rør. Det lykkedes og vi kom ud i havnen igen lige overfor ARK.

Det var som sædvanlig en dejlig tur godt vejr og højt humør.

Jens Revall

Skriv et svar