Årsberetning for Greve Roklub 2023

Det første arrangement udover de faste aktiviteter var nytårskuren. Her fik vi besøg af repræsentanter for SparNord, som overrakte et bevis på SparNord Fondens donation på kr. 50.000. Det var en dejlig gave som gjorde det muligt for os at bestille en ny 2-årers inrigger.

Desuden kunne vi overrække Flidspokalen til Flemming Lux som tak for den indsats han har vist dels ved at være meget aktiv, men også ved at tage initiativer til forbedringer af klubbens forhold mv. Lene Petersen og Keld Mortensen fik en flaske Crement de Limoux som en anerkendelse, ikke alene for deres indsats i 2022, men også for det store arbejde de har udøvet igennem flere år.

Generalforsamlingen

Generalforsamlingen blev afholdt 4. marts og her blev Ingrid Madsen, efter 4 år i bestyrelsen, afløst af Sussie Munch som sekretær. Der var ikke nogen der meldte sig til at overtage posten som formand, hvorfor Jens Revall indvilgede i at tage en periode mere, med mulighed for at kunne blive afløst allerede efter 1 år. Desuden blev Kim Boyborg og Allan Dalager Pedersen genvalgt.

Sussie Munch måtte desværre i efteråret kaste håndklædet i ringen og trække sig fra opgaven som sekretær. Ingrid Madsen indvilgede i at klare opgaven med medlemsregistrering og kontingt opkrævning resten af perioden indtil næste generalforsamling.

8GP

Vi deltog i DFfR´s vinter Grand Prix med 4 hold og de klarede sig godt i turneringen mod de andre klubber. Bedst klarede vores damehold i gruppen 35+ bestående af Gitte, Tanja, Gry og Katja, med Maria som coach. De vandt deres gruppe. Det vigtigste var dog ikke placeringen, men den glæde der er ved at prøve kræfter og motionere på en anden måde end sædvanligt.

Støtte til roklubben

Som tidligere anført modtog vi en donation fra Sparnord Fonden på kr. 50.000. Vi fik også støtte fra DIF/DGI’s puljemidler på kr. 15.000 som er blevet brugt, sammen med egne midler, til at anskaffe 4 kajakker. Det er en fantastisk hjælp at vi får den støtte. Det er det som gør det muligt, at vi kan forny og forbedre vores forhold i klubben.

Nye kajakker

De nye kajakker er blevet indkøbt i løbet af foråret og kunne tages i brug ved starten af sæsonen. Der skal i den forbindelse rettes en stor tak til Gitte Lund Christensen, som har været drivkraften i forløbet. Det er i den forbindelse også lykkedes at få solgt nogle af de kajakker som vi ikke brugte så meget. Vi har dermed fået gjort vores flåde af kajakker bedre og mere varieret så der er en kajaktype til nybegynderne, de lettere øvede og de rutinerede.

Kajakkerne blev navngivet i forbindelse med et sommerarrangement i starten af august, hvor Katja, Gitte, Curt og Kim forestod navngivningen.

Kajakkerne fik følgende navne:

VIDAR, som blev navngivet at Curt, står for den sejrrige, den vidt herskende og tavse.

IDUN, som blev navngivet af Gitte, står for den fornyende, ejer de gyldne livsæbler som holder aserne og asynjerne unge og friske.

FRIGG, som blev navngivet af Katja, står for den elskede asynje, gift med Odin. Gud for kilder, den fri natur, ægteskabet og fødende kvinder.

BALDER, som blev navngivet af Kim, står for den stærke og smukke, lyser og rene søn af Frigg og Odin. Gud for retsvæsen.

Foruden de nye kajakker har vi også fået uddannet 5 kajakroere til IPP 3 niveau. Det betyder at de kan hjælpe med instruktion og at de med endnu et kursusforløb kan træde til som instruktører.

Aktivitet på vandet

Vi havde stor tilslutning til vores åbent hus-arrangement, men desværre var vejrguderne ikke i godt humør den dag, så det var ikke muligt at få en prøvetur. Heldigvis var flere parate til at give det en chance mere og møde op ugen efter til roskole, hvor det lykkedes at få en rotur.

Der skal i forbindelse rettes en tak til instruktørerne for den store indsats de yder hvert år.

Der har været god aktivitet på vandet hen over sæsonen. Dog ikke så meget som 2022, men det havde til dels en baggrund i at vejr og især vind ikke altid var gunstig. Det gik blandt andet ud over en stort anlagt fællestur til Staunings Ø, hvor vi havde en ambition om at alle både skulle på vandet.

Vi har haft nogle vellykkede langture til København og på Lyngby sø og Furesøen. Disse ture vil vi helt sikkert se gentaget i den kommende rosæson.

Vi har fået uddannet to nye langtursstymænd Carsten Lehmann Bunch og Anne Mette Ojeda samt en roinstruktør Line Jepsen. Det er dejligt at der er medlemmer som er parate til at sikre at alt kan fungere på bedste måde og der vil løbende være brug for flere styrmænd og instruktører.

Pointkaproningen blev også gennemført i 2023 og selvom der var plads til flere deltagere, var det godt at opleve så mange deltagere. De to klubmestre blev Katja Aakermark i kajak og Carsten Lehmann Bunch i inrigger.

Oprettelse af udvalg

Vi havde et velbesøgt medlemsmøde i august, hvor der viste sig stor tilslutning til at vi fik oprettet en række udvalg som skal støtte bestyrelsen i arbejdet med at få tingene til at fungere. Der blev oprettet udvalg for Uddannelse og turaktiviteter, Materiel og bygninger, Digitalisering, Vinter-aktiviteter, Sociale aktiviteter og sponsorer. Udover at flere medvirker til at få det til at fungere så giver det også en langt bedre tilknytning og ejerskab til roklubben.

Udvalgene gik straks i gang med arbejdet og det har resulteret i mange gode initiativer som bl.a. har vist sig med tiltag på hus og materielområdet og mange flere aktiviteter i vintersæsonen. Der arbejdes også intenst med at tilrettelægge den kommende rosæson og forbedre forholdene for de nye medlemmer der forhåbentlig kommer til os.

Vedligeholdelse af hus og rampe

Vores rampe blev ødelagt af en truck og har i øvrigt trængt til en reparation og med gode medlemmers indsats, samt en foræring af brædder til fornyelse fra Bjarne Mortensen, lykkedes det i foråret at få det hele klaret.

Hus- og materialeudvalget indkaldte til arbejdsdag, hvor der blev ryddet op, malet og repareret efter alle kunstens regler. Den indsats som mange medlemmer udviser er guld værd for roklubben.

Udover den grundige vedligeholdelse af klubhus og materiel har udvalget også arbejdet med at forny vores køkken. Et medlem havde kontakt med en familie som skulle skifte deres køkken og det er blevet hentet til klubben og skal i starten af 2024 installeres i roklubben. Vi får dermed bedre køkkenfaciliteter samt bedre plads i opholdsrummet til vores mange aktiviteter.

Endvidere har et andet medlem fået fat i et whiteboard. Tak til Tina og Randi.

Klubaftener og sommerfest

Vi har gennem hele rosæsonen haft klubaftener med fællesspisning og tilslutningen har været stor, hvilket helt sikkert også skyldes den dejlige mad som Mariann, Enrique og Kirsten laver til os. Vi kan ikke takke og påskønne nok for det store arbejde de udfører.

Det blev hurtigt besluttet, efter den vellykkede jubilæumsfest i 2022, at der også i 2023 skulle være en sommerfest udover det sædvanlige. Festudvalget havde virkelig gjort sig umage og arrangeret en fest, som deltagere sent vil glemme.

Vinteraktiviteter

Vi har, udover deltagelse i 8GP, haft mange gode vinteraktiviteter. Der har været den faste svømmeaften, rospinning, ro-yoga, fælles vandreture og som noget nyt nu også funktionel træning og strikkeaftener. Dertil kommer vinterbaderne som nyder det kolde vand og den efterfølgende tur i saunaen.

Det er efterhånden blevet sådan at der både sommer og vinter sker noget i roklubben alle dage i ugen, og der er kommet et bredt tilbud af muligheder til dels at få god motion og hyggeligt socialt samvær.

DFfR Award Night

De initiativer vi har haft i 2023 bevirkede at vi blev nomineret til årets initiativ i forbindelse med DFfR’s Award Night. Vi var oppe imod Sorø Roklub og Apenrader Ruderverein. Ved den efterfølgende afstemning blev det Sorø Roklub der løb med prisen, men det er da dejligt at vores arbejde i Greve Roklub på den måde bliver anerkendt. Det viser at vi er på den rigtige vej.

Vinterbadning

Nogle af vores vinterbadere er gået i gang med at forbedre forholdene, især muligheden for at komme i vandet. Der har været møder med Mosede Havn og Greve Kommune om at etablere en ny badebro syd for havnen ved det gamle slæbested. Der arbejdes på at finde midler til projektet og det bliver spændende at følge forløbet i det kommende år.

2023 et godt år

Afslutningsvis kan det konstateres at 2023 har været endnu et godt år i Greve Roklub, med mange tiltag og oplevelser og det tegner til at kunne fortsætte med den positive tilslutning der er fra medlemmerne.

Vi var så heldige at vi ikke fik nævneværdige skader med de kraftige storme som ramte Køge Bugt i efteråret.

Der skal rettes en stor tak til udvalg og medlemmer som har været med til at få det hele til at fungere, ikke mindst de flittige og dygtige instruktører og styrmænd som har knoklet både sommer og vinter. Også tak til bestyrelsen for den ihærdige indsats den har udført.

Jens Revall

Skriv et svar